Waarom moeten we dat nu weer kennen?” Dit is waarschijnlijk één van de vragen die de gemiddelde leerkracht Frans het vaakst te horen krijgt doorheen het jaar. In het MSKA Roeselare proberen we met deze vraag komaf te maken door de leerlingen zoveel als mogelijk zelf actief met de taal aan de slag te laten gaan. Zomaar op een stoeltje zitten om woordjes en regeltjes te leren is er al lang niet meer bij! En de leerlingen kunnen zich hierbij ook van hun creatieve kant laten zien. Onderstaande foto’s zijn enkele sfeerbeelden uit de les van het 7e jaar BSO. De leerlingen moesten een Europees land voorstellen aan hun klasgenoten. Ze moesten hiervoor zelf een affiche ontwerpen, en een mondelinge presentatie op poten zetten. Op het resultaat konden ze terecht fier zijn! Chapeau!

Kjell 1 Kjell 2 Kjell 3

Kjell Lefebure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *