De uitdaging is eigenlijk altijd dezelfde: Hoe zorgen we ervoor dat de leerlingen de smaak van het Frans te pakken krijgen? Na lang nadenken besloot ik toen maar om dat eens heel letterlijk op te vatten, en de leerlingen ook effectief te laten proeven van de Franse cultuur. En hoe kan je een cultuur beter leren kennen dan eens stil te staan bij wat er allemaal gegeten en gedronken wordt?

De leerlingen hadden de kans om zich te goed te doen aan een (bescheiden) aanbod aan typisch Franse producten. Sommige daarvan zijn algemeen bekend, zoals de baguette au boursin, de nougat de Montélimar en de madeleines. Andere producten waren dan weer wat uitdagender voor de smaakpapillen, zoals de menthe à l’eau en de (uiteraard) alcoholvrije pastis.

Naast een kennismaking met de Franse cultuur moesten de leerlingen ook schriftelijk en mondeling hun mening leren geven over deze producten. De leerlingen konden de hele opdracht best smaken…

proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *