Nieuwe directeurs aan het roer bij MSKA

Inge Mus en Eddy Mondy verlaten het directieteam van het MSKA en worden vanaf 1 september vervangen door Joeri Manhout en Lieselot Vermeeren.
Fangio Hoorelbeke ruilt de directeursstoel van Campus Groenestraat in voor die op Campus Tant.

"Ik was tot nu toe directeur op Campus Groenestraat, maar vanaf september ben ik verantwoordelijk voor Campus Tant. Daar volg ik Eddy Mondy (61) op, die met pensioen gaat", zegt Hoorelbeke.

"Het MSKA telt zevenhonderd leerlingen, waarvan er amper 150 ASO volgen op Campus Tant. Ik wil die campus graag weer doen vollopen. Te weinig mensen weten dat MSKA ook ASO-opleidingen aanbiedt. Zeker onze Latijnse afdelingen zijn niet gekend. Maar ook de technische richtingen wil ik een boost geven. De eerste stap is al gezet met de nieuwe studierichting Lichamelijke Opvoeding en Sport, die vanaf september start."

SODA-systeem

Campus Groenestraat wordt voortaan geleid door een nieuwe tandem. Lieselot Vermeeren (28) uit Deerlijk geeft al zeven jaar les op de campus en was een van de grondleggers van de opleiding Integrale Veiligheid. Wingenaar Joeri Manhout (39) was directeur van het Technisch Atheneum Heule en het CDO Lendelede. "We blijven inzetten op onze sportopties voetbal en wielrennen. Nieuw vanaf september is dat we een van de eerste vier West-Vlaamse scholen zijn die de derde graad TSO en BSO zal beoordelen volgens het SODA-systeem. Dat staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude. Leerlingen zullen streng beoordeeld worden en slechts enkelen zullen op het einde van het jaar een SODA-attest krijgen. Dat geeft toegang tot vakantiejobs bij een SODA-partner."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *