Leren beleggen zonder kopje onder te gaan

LEREN BELEGGEN ZONDER KOPJE ONDER TE GAAN

Wij, leerlingen van 6 ASO richting economie, hebben ons ingeschreven voor de KBC-Beleggerskoers.

Dit online beleggingsspel start op 01 oktober 2015 en loopt tot eind maart 2016.

Het is de bedoeling dat wij een zo groot mogelijk virtueel kapitaal bij elkaar krijgen door goed te beleggen. Ons startkapitaal, waarmee wij tijdens het spel kunnen beleggen in 100 aandelen en 40 beleggingsfondsen, bedraagt 100.000 euro.

Met dit online beleggingsspel verkennen wij jongeren op een actieve manier de aandelenmarkt. Bovendien hopen wij zo de meest gangbare terminologie uit de beurswereld aan te leren. De economische principes die wij leren in onze lessen economie, zullen wij nu kunnen toepassen in een heel concrete situatie, namelijk het beheer van onze eigen virtuele beleggingsportefeuille.

Misschien ontdekken wij wel een nieuwe Warren Buffet op onze school.

En niet te vergeten, er zijn prachtige prijzen voorzien door KBC.

Hope, Paula, Elena, Maria, Ivan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *