Soep koken op campus Tant

Op maandag 16/11 hebben wij, de leerlingen van 5 ASO, in de les Project Open Leerruimte, een speciale voormiddag gehad:  we moesten soep koken.

Met de hulp van chef Siegfried Vercruysse van het restaurant Mucha (in de Sint-Alfonsiusstraat te Roeselare) heeft onze klas "Vergeten Groentensoep" gekookt. Iedereen van onze klas nam deel aan deze leuke opdracht. We hadden het werk mooi verdeeld en zo was dus iedereen bezig met de groenten in stukjes te snijden en alles samen in de pot te gooien.

Natuurlijk hebben we dat niet alleen voor onze klas gekookt, maar voor heel de school. Elke klas, een per een, kwam naar de refter waar ze door ons bediend werden en dus ook natuurlijk de soep kregen. Niet alleen wij, maar ook heel veel leerlingen vonden het leuk om deze soep te mogen proeven. De leerkrachten kregen ook elk een tasje soep. Het resultaat was positief.

Wanneer de soep gemaakt was en de leerlingen en leerkrachten aan het drinken waren, kwamen er ook een aantal mensen van de pers om foto's te trekken voor de krant.

Artikel te vinden via volgende link: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/leerlingen-mska-maken-soep-met-echte-chef-a2527670/

Verslaggever: Alimkhan Salamov - 5aWWI

soep koken 4 soep koken 3 soep koken 2 soep koken 1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *