6 EC: wedstrijd ECB: generation euro students' award

HET AVONTUUR GAAT VERDER VOOR HET ZESDE JAAR ASO, RICHTING ECONOMIE

gfg Naamloos

Wij behaalden met trots een resultaat van 90% voor de online quiz. Daardoor werd ons team geselecteerd voor de volgende ronde, een schriftelijke verhandeling van maximaal 2000 woorden in te dienen vóór 5 februari 2016. Later volgt nog een mondelinge presentatie voor de deelnemers met de hoogste scores.“Money makes the world go around”, klinkt het vaak. Daarom nemen wij, leerlingen van 6 EC, deel aan Generation Euro Students' Award, een wedstrijd tussen teams van leerlingen uit het secundair onderwijs.

Deze wedstrijd van de Europese Centrale Bank ervaren wij als een interessante alternatieve werkvorm die ons toelaat een beter inzicht te verwerven in het monetair beleid en in de rol van de centrale banken van de eurozone. De principes die wij leren in onze lessen economie kunnen we zo toepassen in concrete situaties.

Bovendien krijgt het beste team een tweedaagse reis naar Frankfurt aangeboden. Daarnaast zijn ook heel wat prijzen in contanten.

Twee jaar geleden behaalden de leerlingen van 6 EC de vierde plaats in de finale van deze scholencompetitie. Het is dus met spanning uitkijken naar het vervolg. Misschien slagen wij er wel in dit mooie resultaat te verbeteren. Duimen maar!

Verslag: Elena Puiu - 6aEMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *