Bezoek psychiatrische instelling in Pittem in het kader van Rodeneuzendag

Verslag: psychiatrische instelling in Pittem

We zijn op 27 november om 10u vertrokken naar Pittem.

In de psychiatrische instelling moesten we allemaal samen met andere klassen een lokaal binnen. Toen we in het lokaal zaten zagen we rode een groene kaartjes op onze stoelen. Die kaartjes dienden om te antwoorden op de vragen, groen was voor akkoord en rood voor niet akkoord. Dat moesten we beantwoorden bij de quiz.

Verder hebben ze meer uitleg gegeven over de instelling zelf. Ze vertelden over wie er mag blijven en hoelang je daar mag blijven.

Ze vertelden ook meer over waarom die mensen naar een psychiatrische instelling gaan en hoe ze met hun probleem geholpen worden.

Ze legden meer uit over de activiteiten die ze doen zoals poetsen, dansen, knutselen, enz.

Op het einde kregen we dan ook schilderijen te zien die jongeren zelf gemaakt hadden. Die jongeren maken die als afscheidscadeau en zo beelden ze uit hoe het was om die tijd door te brengen in de instelling.

Met muziek op de achtergrond moesten we die schilderijen doorgeven aan elkaar en als het lied stopte moesten degene die de schilderijen  vast hadden vertellen wat ze zagen op het schilderij en wat de link ermee was met de instelling.

Wanneer we klaar waren, hebben we aan het onthaal rode neuzen gekocht voor DRIE EURO!!! De uitleg kaderde in het Rodeneuzenproject.

Verslag: Loren Asprilla Valencia - 5stw

rodeneuzenpittem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *