BUDGETBEHEER EN SCHULDPREVENTIE OP SCHOOL

kjhkjh Naamloos

BUDGETBEHEER EN SCHULDPREVENTIE OP SCHOOL

Hoe omgaan met geld en schulden voorkomen, is een vraag die velen zich wel eens stellen. Ook jongvolwassenen worden geconfronteerd met financiële problemen eens zij op eigen benen staan.

Om jongeren te wapenen en hen bewust te maken van de mogelijke gevaren, werd “Paystation” ontwikkeld. Tijdens dit informatief spel onder begeleiding van een vormingswerker worden zij aangespoord na te denken over enkele belangrijke financiële vragen. Hoe hoog schat je je loon in? Wat kan je doen met je loon? Hoeveel moet je spenderen aan je maandelijkse vaste uitgaven? Hoe schat je de prijzen het best in? Kan je ook nog sparen? Waar kan je terecht met vragen over je budget?

Dat het allemaal niet zo gemakkelijk en evident is, is ook voor onze laatstejaarsleerlingen duidelijk gebleken. Enkele reacties. “Ik ga vanavond thuis eens een aantal vragen stellen over ons gezinsbudget”, “Interessant voor als ik zelf alleen ga wonen”, “Soms niet zo eenvoudig om prijzen en uitgavenposten correct in te schatten”, “Ik heb het gevoel dat ik veel heb bijgeleerd over budgetbeheer”.

Greta Everaert, leerkracht economie.

paystation 2 paystation 3 paystation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *