Etenschappen

Leerlingen uit 5A en 6A wetenschappen kregen de kans om op woensdagmiddag workshops, georganiseerd door UGent, te volgen in het kader van de onderzoekscompetenties en de lessen chemie en biologie. Na een eerste workshop in oktober werd in de les chemie gestart met de productie van wijn. De leerlingen konden tijdens de volgende workshop het alcoholpercentage van de zelfgemaakte wijn bepalen. Hebben de gisten de suiker wel omgezet in alcohol? Dit bleek wel degelijk het geval. Onze vruchtenwijn bevat 7% alcohol.

In een derde workshop werd het gehalte melkzuur in cider bepaald. Niet alleen een leuke maar ook een leerrijke ervaring waarbij de leerlingen kennis konden maken met nieuwe labotechnieken (spectrofotometrie, gaschromatografie…). Later op het jaar volgt nog een vierde workshop waarbij de leerlingen testen zullen uitvoeren om de kwaliteit van voedsel te testen.

etenschappen 1 etenschappen 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *