3de editie SOS – Schilder Op School was opnieuw een groot succes
  • Op 17 maart 2016 maakten de leerlingen van het 6de leerjaar van de basisschool Ringlaan samen met de leerlingen van het 6de jaar Schilderen en decoratie van MSKA Roeselare een colorwall van 10 m² met in de hoofdrol Plopsa-figuren Bumba, Maya de bij en kabouter Plop .
    IMG_1984 IMG_1985 IMG_1986 IMG_1987 IMG_1988 IMG_1989 IMG_1990
  • Kjell Baghein, peter van deze actiedag, oud-leerling van de schilderafdeling en deelnemer van The Voice van Vlaanderen 2016 nam schildersborstel ter hand en inspireerde de leerlingen.
    IMG_2001 IMG_2006 IMG_2007 IMG_2008
  • De leerlingen kregen hulp van dhr. Yvan Martens en dhr. Jurgen Poppe professionele vakmannen. Zij gaven ondersteuning en brachten met fierheid hun kennis en deskundigheid over aan de leerlingen.

  • Met SOS Schilder Op School willen de initiatiefnemers Building Heroes van fvb-fcc Constructiv, Bouwunie en IVP coatings het schildersonderwijs een boost geven. Tegelijkertijd wil deze actie ook jongeren motiveren om te kiezen voor het beroep van schilder-decorateur want kleine en middelgrote bedrijven vinden vandaag de dag moeilijk goed opgeleide schilders. “Kiezen voor deze stiel is kiezen voor één van de mooiste en meest creatieve beroepen. Je krijgt namelijk de kans om kleur te brengen in het leven van mensen”, benadrukt Tina De Smaele, voorzitter van Bouwunie Schilders-decorateurs. “Een schilder-decorateur is al lang geen “verver” meer want zijn takenpakket is veel uitgebreider. Behalve een belangrijke dosis vakkundige kennis van technieken komt er ook een heel pak gevoelsbeleving bij.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *