De Vlaamse wiskunde kangoeroe wedstrijd

Op donderdag 14 april 2016 vond “de Vlaamse wiskunde kangoeroe” wedstrijd plaats. Dit is een internationale wiskundewedstrijd voor leerlingen van zowel van het secundair onderwijs als voor leerlingen van het lager onderwijs, die tegelijkertijd in 28 landen plaatsgrijpt. Onze school nam dit jaar voor de vijfde keer deel aan  de editie “WALLABIE” met de leerlingen van het 2e jaar.

De opgave bestaat uit het oplossen van 24 leuke reken-, denk- en puzzelvraagjes waarvoor de leerlingen 75 minuten de tijd kregen.

Vandaag mochten enkele  leerlingen hun prijs in ontvangste nemen. Het waren weliswaar allemaal troostprijzen maar 2 leerlingen ontvangen toch een smartgame (Hide and Seek) nl Jo Hoste en Shantal Musmeci.

Volgende leerlingen kregen een prijs:
* In 2alat : Kenji, Milana, Ynse en Stephen
* In 2amod: Islam, Rebecca, Emma, Luca, Elano, Andreea
* In 2astv: Cheyenne ( moet het nog krijgen en staat ook niet op de foto)

IMG_20160527_120019 20160527_100506

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *