Full option talen

In full optie talen deden wij in september onderstaande zaken:

- We stuurden een brief naar Zuid-Afrika. De leerlingen leerden over het Nederlands in de wereld, over de geschiedenis van Zuid-Afrika en over het Afrikaans dat ze er spreken. We legden een eerste contact door een brief te schrijven aan een zwart schooltje in Johannesburg. We vroegen de leerlingen, in het Engels, want dat is de meest courante taal op school, of ze ons wilden terugschrijven. Eerst per brief, daarna per mail en later op het jaar misschien via Skype.

- We leerden Spaans voor beginners. De leerlingen leren eenvoudige zinnetjes en woordjes, ze leren iets bestellen op restaurant, en moeten zichzelf kunnen voorstellen. We maakten een kleine PowerPoint over 3 bezienswaardigheden in Barcelona, shopten virtueel op El corte Ingles, en ontdekten een paar Spaanse producten. Binnenkort beluisteren we een Spaans liedje.

- De leerlingen werken aan een Facebookpagina waarop ze alles wat betreft acties rond talen op school moeten verzamelen. Dit staat nog maar in de startblokken. Ze kunnen er foto's plaatsen van hun eigen activiteiten, maar ook van bijvoorbeeld de actie rond de Europese dag van de talen.

- De leerlingen zullen nu ook beginnen aan een zoektocht/ quiz die de leerlingen uit mijn klassen moeten uitvoeren in de bib. Dit zal dan de uitstap worden in het project 'liefde voor taal'.

wp_20160926_002 wp_20160922_005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *