Zo klinkt het vaak... Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Daarom nemen wij, leerlingen van 6 EC, deel aan Generation Euro Students' Award, een wedstrijd tussen teams van leerlingen uit het secundair onderwijs.

De eerste ronde, een online quiz hebben wij alvast achter de rug. Later volgen nog een schriftelijke verhandeling en een mondelinge presentatie voor de teams met de hoogste scores.klinkt het vaak. Dan weet je maar beter hoe geld werkt. Daarom nemen wij, leerlingen van 6 EC, deel aan Generation Euro Students' Award, een wedstrijd tussen teams van leerlingen uit het secundair onderwijs.

Deze wedstrijd van de Europese Centrale Bank ervaren wij als een interessante alternatieve werkvorm die ons toelaat een beter inzicht te verwerven in het monetair beleid en in de rol van de centrale banken van de eurozone. De principes die wij leren in onze lessen economie kunnen we zo toepassen in concrete situaties.

Bovendien krijgt het beste team een tweedaagse reis naar Frankfurt aangeboden. Daarnaast zijn ook heel wat prijzen in contanten.

Drie jaar geleden behaalden de leerlingen van 6 EC de vierde plaats in de finale van deze scholencompetitie. Het is dus met spanning uitkijken naar het vervolg. Misschien slagen wij er wel in dit mooie resultaat te verbeteren. Duimen maar!

Tibo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *