KSVR en MSKA leiden stervoetballers van morgen op

KSVR en MSKA leiden stervoetballers van morgen op

De verantwoordelijken van de voetbalacademie trappen al een balletje. - Foto Joke Couvreur
De verantwoordelijken van de voetbalacademie trappen al een balletje. - Foto Joke Couvreur

Jeugdspelers van KSV Roeselare, die dromen van een carrière als profvoetballer, kunnen zich vanaf volgend schooljaar in de voetbalacademie 'Oltegoare' inschrijven.

KSV Roeselare maakt volop plannen voor de toekomst. Samen met MSKA Roeselare zetten ze vanaf 1 september 2017 de voetbalacademie Oltegoare, exclusief voor jeugdspelers van KSVR, op. "Heel wat jongeren dromen van een voetbalcarrière maar durven weleens te vergeten dat ook hun punten op school tellen", vertelt Yves Olivier, voorzitter van KSVR. "Wij gaan nu samenwerken met MSKA om onze jongens alle kansen te geven in het voetbal, zonder dat dit hun school benadeelt."

Concreet zal wie zich inschrijft voor Oltegoare, welke richting hij ook volgt, zes uur voetbal per week voorgeschoteld krijgen. "Dankzij studie- en leerlingbegeleiding op maat gaan we voluit voor een middelbaar diploma zonder achterstand", zegt Renzy Callewaert, UEFA-trainer A die de academie coördineert.

Geïnteresseerden kunnen nu al contact opnemen met MSKA Roeselare. Infoavonden zijn er voor Campus Tant, zijnde het ASO en TSO, op vrijdag 21 april om 19 uur, en voor campus Groenestraat, waar het BSO en de opleiding Integrale Veiligheid onderdak vinden, op zaterdag 20 mei van 13 tot 17 uur. (CDR)

BRON: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/ksvr-en-mska-leiden-stervoetballers-van-morgen-op-a3052591/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *