FOOD@WORK 6t STW

Op 23/11/17 zijn we in de namiddag naar huis van de smaak gegaan. Hier kregen wij bij aankomst een korte inleiding over wat de voedingsindustrie inhoudt.

De eerste opdracht was bij Mulders waarbij wij onze zintuigen testten bij granen en noten en aroma’s. Daarna zijn wij naar de stand van Milcobel gegaan. Twee personen legden ons uit hoe bij hun (Langemark en Moorslede) de kaas wordt gemaakt. We mochten ook verschillende soorten kaas proeven. De volgende stand was bij Westvlees. Men gaf ons de opdracht om een machine te programmeren. Dan gingen we naar test your selfie. Hier deden we verschillende testen om na te gaan wat onze goede kwaliteiten zijn. Als laatste opdracht voor de pauze speelden we een spel bij Pinguin. Mevrouw De Meyer won en kreeg magneten als prijs.

Na het spel was er pauze en kregen we stukjes fruit en cake als versnapering en water, fruitsap en chocomelk als drankje.

Als allerlaatste opdracht was er een workshop marsepein maken. Deze werd gegeven door Vives. We moesten ook berekenen wat het zou kosten als je 1kg gewone, 1kg -30% en 1kg -50% suiker marsepein maakt.

Verslaggever Aline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *