Muzikale toer voor onze Junior Ambassadors van EPAS

Project open leerruimte, Nieuws

Muzikale toer voor onze Junior Ambassadors van EPAS

Op vrijdag 23 februari gingen tien leerlingen van 4 en 6 ASO naar het Concertgebouw in Brugge, samen met leerkrachten Paul Gordyn, Marissa Van Boven en Jens Verdure. Ze luisterden naar de Negende Symfonie van Beethoven, met op het einde de indrukwekkende en zeer gekende "Ode aan de vreugde", de hymne van de Europese Unie: "alle mensen worden broeders".

Deze activiteit sluit aan bij het jaarthema van de lessen Project Open Leerruimte, "Naar de eeuwige vrede", en toont hoe onze school zich terecht een "European Parliament Ambassador school" (EPAS) mag noemen.

 

Bezoek flanders field 1b

Nieuws

Bezoek flanders field 1b

De leerlingen 1B gingen op stap: een bezoek aan Flanders field en de stad Ieper stonden op het programma. Dit bezoek werd georganiseerd in het kader van het project 'Love, not war'.

Dit project is mogelijk met de steun van de Koning Boudewijnstichting Koning Boudewijnstichting Na de workshops in Flanders field gaan de leerlingen aan de slag: creaties maken voor de schooltentoonstelling 'Love, not war'.

Nieuws

Lessen mediawijsheid in 4aso: fake news

De voorbije weken werkten de leerlingen in 4ASO tijdens de lessen Mediawijsheid rond het fenomeen 'fake news'.
Ze stonden stil bij het 'hoe' / 'waarom' van fake news en bij de verschillende vormen (satire, propaganda, bewerkte foto's, clickbait ...) die nepnieuws kan aannemen.

Daarnaast gingen ze ook in op een 10-tal vuistregels om nepnieuws te herkennen. Als leidraad hiervoor gebruikten zij bijgaande infographic.

Bekijk gerust de affiche via volgende link: Echt of nep

Poeziëweek

Nieuws, Nederlands

Poeziëweek

De laatste week van januari stonden de lessen Nederlands in het teken van de jaarlijkse poëzieweek.

Zoals ieder jaar verrasten de leerlingen ons met hun mooiste gedichten.

Hieronder de twee winnaars, die verkozen werden door de leerlingen zelf, en een sfeerbeeld uit 1aa, daar mochten ze hun gedichten op een bokaal schrijven en hem versieren. Op vrijdagnamiddag staken we de kaarsjes aan, en lazen we elkaars gedichten.

Open-judokampioenschappen

Nieuws

Open-judokampioenschappen

Er werd voor de 1e keer deelgenomen aan de SVS open-judokampioenschappen te Hasselt.
Na de massatraining werkten de leerlingen met succes hun kampen af.
Ibrahim (2aMWa) behaalde de gouden medaille en Axana (6LOSP) kaapte het zilver weg.

Love, not war

Nieuws

Love, not war

In de klassen 1B kan met de steun van de Koning Boudewijnstichting en het fonds Aurore Ruyffelaere het project 'Love, not war' uitgewerkt worden. Vandaag mocht MSKA een subsidie ontvangen om in samenwerking met Flanders field te werken rond herinneringseducatie. Dit project kadert in het 'full option'-project, optie talentontwikkeling in 1B.

Info rekrutering maatschappelijke veiligheid

Nieuws, Maatschappelijke veiligheid

Info rekrutering maatschappelijke veiligheid

INFO REKRUTERING:

Wil je de opleidingen in actie zien? Wij nodigen u uit op onze opendeurdag op zaterdag 5 mei 2018. Op die manier kunt u alvast kennismaken met de school en het directie- en lerarenteam. Wij heten u dan ook van harte welkom op de campus Groenestraat tussen 13.00 u en 17.00 u.

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn talrijk. Een tijdige aanmelding kan zekerheid bieden voor de instap in deze opleiding. Het tijdstip van aanmelden/inschrijven is belangrijk.

Voor de zomervakantie organiseren wij twee oriënteringsmomenten voor geïnteresseerde/ingeschreven leerlingen. Op deze momenten wordt een gesprek, pasmoment uniform en oriënterende sportproef georganiseerd.

Interesse?
Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in om extra informatie te verkrijgen en/of om je in te schrijven voor het oriënteringsmoment.

Er is steeds een mogelijkheid om een aparte afspraak te maken , indien deze data niet passen voor u. U kan altijd bellen naar onze school 051 27 27 70 of een e-mail sturen naar lieselot.vermeeren@mskaroeselare.be .

Ik kan naar de selectieproeven komen op volgende datum:

16 mei 2018 vanaf 13u0028 juni 2018 vanaf 13u00

Let op: tijdstip kan verschillen naargelang planning individuele aanmelding

Pagina 1 van 2112345...1020...Minst recente »