Maatschappelijke Veiligheid

De opleidingen ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ in het KA Roeselare

IMG_0003 bewaken5582ca549f061.jpg

In het schooljaar 2009-2010 pakte het KA Roeselare uit 2 vernieuwende studierichtingen: de opleiding ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’.

De creatie van zevende specialisatiejaren Veiligheidsberoepen (BSO) en Integrale Veiligheid (TSO) binnen het nieuwe studiegebied Maatschappelijke Veiligheid komt tegemoet aan enkele verzuchtingen uit de veiligheidsector. Het werkveld maatschappelijke veiligheid is een arbeidsmarktsegment met toekomst.

Het KA Roeselare wenst een integrale opleiding aan te bieden, met als uitgangspunt een brede kennismaking van de studenten met de volledige veiligheidssector. Daarnaast worden de attitudes en vaardigheden die noodzakelijk zijn bij alle beroepen in de veiligheidssector intensief geoefend bij de leerlingen. De inrichting van de opleidingen integrale veiligheid en veiligheidsberoepen is een intensieve samenwerking tussen de school en het werkveld. Het KA Roeselare werkt heel nauw samen met externe organisaties uit het werkveld om de leerlingen te verdiepen in de concrete praktijk van de veiligheidssector.

De opleiding ‘Integrale Veiligheid’ bereidt jongeren optimaal voor op een job als bewakingsagent, brandweerman, politieagent of een andere veiligheidsfunctie. Met de opleiding ‘Veiligheidsberoepen’ willen we jongeren optimaal voorbereiden op een job als bewakingsagent, steward of een andere veiligheidsfunctie.

Bent u geïnteresseerd in de opleiding Veiligheidsberoepen (BSO) : Klik hier

Bent u geïnteresseerd in de opleiding Integrale veiligheid (TSO) : Klik hier


Voor meer info kan u altijd mailen naar lieselot.vermeeren@mskaroeselare.be

IMG_0054