Maatschappelijke Veiligheid

De opleidingen ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ in het KA Roeselare

IMG_0003 bewaken5582ca549f061.jpg

In het schooljaar 2009-2010 pakte het KA Roeselare uit 2 vernieuwende studierichtingen: de opleiding ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’.

De creatie van zevende specialisatiejaren Veiligheidsberoepen (BSO) en Integrale Veiligheid (TSO) binnen het nieuwe studiegebied Maatschappelijke Veiligheid komt tegemoet aan enkele verzuchtingen uit de veiligheidsector. Het werkveld maatschappelijke veiligheid is een arbeidsmarktsegment met toekomst.

Het KA Roeselare wenst een integrale opleiding aan te bieden, met als uitgangspunt een brede kennismaking van de studenten met de volledige veiligheidssector. Daarnaast worden de attitudes en vaardigheden die noodzakelijk zijn bij alle beroepen in de veiligheidssector intensief geoefend bij de leerlingen. De inrichting van de opleidingen integrale veiligheid en veiligheidsberoepen is een intensieve samenwerking tussen de school en het werkveld. Het KA Roeselare werkt heel nauw samen met externe organisaties uit het werkveld om de leerlingen te verdiepen in de concrete praktijk van de veiligheidssector.

De opleiding ‘Integrale Veiligheid’ bereidt jongeren optimaal voor op een job als bewakingsagent, brandweerman, politieagent of een andere veiligheidsfunctie. Met de opleiding ‘Veiligheidsberoepen’ willen we jongeren optimaal voorbereiden op een job als bewakingsagent, steward of een andere veiligheidsfunctie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFO REKRUTERING:

Op onze website vind je een uitgebreide uitleg per opleiding terug: www.mskaroeselare.be .

Wil je de opleidingen in actie zien? Wij nodigen u uit op onze opendeurdag op zaterdag 5 mei 2018. Op die manier kunt u alvast kennismaken met de school en het directie- en lerarenteam. Wij heten u dan ook van harte welkom op de campus Groenestraat tussen 13.00 u en 17.00 u.

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn talrijk. Een tijdige aanmelding kan zekerheid bieden voor de instap in deze opleiding. Het tijdstip van aanmelden/inschrijven is belangrijk.

Voor de zomervakantie organiseren wij twee oriënteringsmomenten voor geïnteresseerde/ingeschreven leerlingen. Op deze momenten wordt een gesprek, pasmoment uniform en oriënterende sportproef georganiseerd.

Interesse?
Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in om extra informatie te verkrijgen en/of om je in te schrijven voor het oriënteringsmoment.

Er is steeds een mogelijkheid om een aparte afspraak te maken , indien deze data niet passen voor u.
U kan altijd bellen naar onze school 051 27 27 70 of een e-mail sturen naar lieselot.vermeeren@mskaroeselare.be .

Ik kan naar de selectieproeven komen op volgende datum:

16 mei 2018 vanaf 13u0028 juni 2018 vanaf 13u00

Let op: tijdstip kan verschillen naargelang planning individuele aanmelding

Bent u geïnteresseerd in de opleiding Veiligheidsberoepen (BSO) : Klik hier

Bent u geïnteresseerd in de opleiding Integrale veiligheid (TSO) : Klik hier


Voor meer info kan u altijd mailen naar lieselot.vermeeren@mskaroeselare.be

IMG_0054