Maatschappelijke veiligheid

De opleidingen ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ in het KA Roeselare 

In het schooljaar 2009-2010 pakte het KA Roeselare uit met twee vernieuwende studierichtingen: de opleiding ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’.

 

veiligheid4

De creatie van zevende specialisatiejaren Veiligheidsberoepen (BSO) en Integrale Veiligheid (TSO) binnen het nieuwe studiegebied Maatschappelijke Veiligheid komt tegemoet aan enkele verzuchtingen uit de veiligheidsector. Het werkveld maatschappelijke veiligheid is een arbeidsmarktsegment met toekomst.

Het KA Roeselare wenst een integrale opleiding aan te bieden, met als uitgangspunt een brede kennismaking van de studenten met de volledige veiligheidssector. Daarnaast worden de attitudes en vaardigheden die noodzakelijk zijn bij alle beroepen in de veiligheidssector intensief geoefend bij de leerlingen. De inrichting van de opleidingen integrale veiligheid en veiligheidsberoepen is een intensieve samenwerking tussen de school en het werkveld. Het KA Roeselare werkt heel nauw samen met externe organisaties uit het werkveld om de leerlingen te verdiepen in de concrete praktijk van de veiligheidssector.

De opleiding ‘Integrale Veiligheid’ bereidt jongeren optimaal voor op een job als bewakingsagent, brandweerman, politieagent of een andere veiligheidsfunctie. Met de opleiding ‘Veiligheidsberoepen’ willen we jongeren optimaal voorbereiden op een job als bewakingsagent, steward of een andere veiligheidsfunctie.


veiligheid


Bent u geïnteresseerd in de opleiding Veiligheidsberoepen (BSO) : Klik Opleiding veiligheidsberoepen (BSO)
Bent u geïnteresseerd in de opleiding Integrale veiligheid (TSO) : Klik Opleiding Integrale Veiligheid (TSO)

 

Meer info i.v.m. inschrijvingen

De inschrijvingen voor deze opleiding zijn talrijk. Een tijdige aanmelding kan zekerheid bieden voor de instap in deze opleiding. Het tijdstip van aanmelden/inschrijven is belangrijk.

We raden u aan zo snel mogelijk langs te komen om in te schrijven.
Tijdens de eerste week van juli zijn de campussen van MSKA nog geopend (1 juli-5 juli, telkens van 9u-16u30). Daarna is inschrijven mogelijk vanaf 16 augustus telkens van 9u-16u30. Wij zijn ook open op zaterdag 24 augustus van 8u30-12u30.

Op 27/08 is er een verplicht oriënteringsmoment voor de ingeschrevenen opleidingen maatschappelijke veiligheid (se-n-se Integrale veiligheid en Veiligheidsberoepen).

Op dit oriënteringsmoment vindt een sportproef en intakegesprek plaats, met start om 13u30.

Gelieve sport/loopkledij mee te brengen + ID kaart.

Klik hier om het contactformulier te openen.