MSKA Roeselare te gast bij Coördinator Beveiliging

  • 28 maart 2019

MSKA Roeselare te gast bij Coördinator Beveiliging

Afgelopen week is een groep studenten van de opleiding Maatschappelijke Veiligheid van MSKA Roeselare uit Vlaanderen op bezoek geweest bij Particuliere Beveiliging. De dinsdag was de culturele dag in het programma. Deze dag is geheel georganiseerd en verzorgd door studenten van onder meer Sociaal Werk, die bij O3 stage lopen. Een zeer gevarieerd programma met een bezoek aan “Het huis dat met je hersenen speelt” in combinatie met een escaperoom, een schaatsclinic in de Elfstedenhal, een streetart- tour en een quiz over Friesland. Daarnaast was er een goed verzorgde lunch in de Blokhuispoort.

 

Op woensdag hebben we een bezoek gebracht aan kaasboerderij “De Gelder” in Tijnje, waar onder meer de overheerlijke Tynjetaler kaas wordt gemaakt. Jesse, student van de opleiding Coördinator Beveiliging, heeft ons op de boerderij en kaasmakerij van zijn ouders rondgeleid.

 

 

1

 

 

’s Middags hebben studenten van CB praktijklessen beveiliging gegeven, waarna de Belgische studenten in twee- of drietallen een late dienst hebben meegedraaid op een vijftal stagebedrijven. Iets wat in België helaas wettelijk niet mogelijk is. Eén van de stagebedrijven was het Provinciehuis, sowieso een prachtige stageplek, maar op verkiezingsdag helemaal een bijzondere ervaring. De Belgische studenten hopen met hun ervaringen uiteindelijk te bereiken dat het ook in hun land in de nabije toekomst mogelijk wordt om een beroepsstage te doen.

 

 

2

 

 

Op donderdag hebben we ervaringen over de stages uitgewisseld, en ’s middags hebben we onder leiding van Jan-Hendrik de Roos een sportwedstrijd Nederland-België gehouden. Uiteindelijk heeft Nederland gewonnen. Wellicht thuisvoordeel, over twee weken krijgen de Belgen gelegenheid voor een revanche wanneer wij naar Roeselare gaan.

 

 

3

 

 

Sas Kingma