Haarzorg

Voor wie is deze opleiding ?

Je bent creatief en modebewust. Je houdt ervan om mensen mooi te maken. Je zoekt een studierichting die inspeelt op nieuwe trends.  Je motoriek is fijn en je hebt oog voor detail en afwerking.

Wat houdt deze opleiding in ?

Je leert verschillende haarsoorten kennen, kapsels maken en omgaan met klanten. Je leert toestellen en producten op de correcte manier gebruiken. De basisvaardigheden als wassen, knippen, kleuren en verzorgen worden aangeleerd op oefenhoofden. Zo raak je al doende vertrouwd met haarproducten en technieken. Om je kennis te leren toepassen in de realiteit werk je regelmatig op levende modellen. Maar niet alleen de technische handelingen worden aangeleerd, er is ook aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Je leert omgaan met klanten en kritiek.  Bij ons op school leer je zowel dames- als herenkappen en bio-esthetiek. Er is ook aandacht voor gelaats- en handverzorging. We volgen de moderne haarmode en nieuwste trends, vol fantasie, kleur en afwisseling.

Wat na deze opleiding ?

Na de opleiding haarzorg kan je terecht bij gevestigde kapperszaken, in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, toneel- en musicalhuizen en firma’s uit de kapperswereld. Je kan starten als kapper-aan-huis. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar haarstilist-grimeur. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar het geeft je meteen ook een diploma hoger secundair onderwijs.  Met het getuigschrift bedrijfsbeheer, dat je kan behalen gedurende je opleiding, en het nodige doorzettingsvermogen kan je als zelfstandige je eigen bedrijf opstarten.

Lestabel: BHZ7 BHS