Publiciteitsgrafiek

Voor wie is deze opleiding ?

Je bent creatief en houdt van mooie ontwerpen. Je ziet een toekomst in de reclamewereld. Je werkt graag met de computer. Je hebt oog voor detail en vernieuwing en je werkt nauwkeurig.  Je bent geboeid door de manier waarop ontwerpers met woord en beeld spelen en je wil hier zelf ook wegwijs in geraken. Je hebt een goed gevoel voor kleur, vorm en verhouding.

Wat houdt deze opleiding in ?

Door middel van basistechnieken, kleurenleer, composities, illustraties, typografie, fotografie, waarneming, …leer je ontwerpen maken, drukwerk voorbereiden en beletteringen aanbrengen. Je verkent de ruime wereld van de beeldende en grafische kunsten. Naast het gebruik van potlood en verf leer je om je ideeën met grafische computerprogramma’s uit te werken. Zowel het ontwerpen van logo’s en affiches, cd-hoezen, flyers, als het zeefdrukken van wenskaarten en t-shirts staan op het lesprogramma. Maar ook het kiezen van lettertypes, het ontwerpen van tijdschriftencovers, het illustreren van kinderboeken, …. komen aan bod.

Wat na deze opleiding ?

Na het zesde jaar kan je zonder problemen terecht in een grafisch bureau, een reclamebureau, een drukkerij, de standenbouw of een evenementenbureau. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar publiciteit en illustratie. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar het geeft je meteen ook een diploma hoger secundair onderwijs.  Met het getuigschrift bedrijfsbeheer, dat je kan behalen gedurende je opleiding, en het nodige doorzettingsvermogen kan je als zelfstandige je eigen bedrijf opstarten.

Lestabel: BPG7 BPI