1ste leerjaar A

1ste leerjaar A

Heb je vlot je getuigschrift basisonderwijs behaald en je houdt van studeren?  Dan is het 1ste jaar A-stroom (1A) iets voor jou.  Je krijgt een ruim basispakket met heel wat algemene vakken, maar daarnaast kun je nog kiezen uit niet minder dan 11 opties.  Jij kiest volgens je interesse of talent. 

Basispakket 

Aardrijkskunde 2
Engels 2
Frans 4
Geschiedenis 1
Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Muzische Vorming 1
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 5
Burgerschap/studiecoaching 1
Techniek 2
Wiskunde 5

Optiepakket

Je kiest 1 optie van 4 uur of 2 opties van 2 uur.  Wie kiest voor een academie kan naast de academie nog 1 optie van 2 uur kiezen. 

Klassieke talen - Latijn 4
Wetenschappen/enigineering (STEM) 2 of 4
Moderne talen 2 of 4
Marketing - ondernemen 2 of 4 
Zorg 2 of 4
Techniek (STEM) 2 of 4
Sport 2 of 4 
Kunst 2 of 4 
De Dansacademie 4 tot 12*
De Voetbalacademie 4*
De Wieleracademie 5*


 *Specifieke toelichting over de academies vind je onder de desbetreffende knop op het startscherm.

Klassieke talen - Latijn

Je leest graag verhalen over het Oude Rome?  Mythologische figuren als Hercules, Jupiter en Zeus spreken tot je verbeelding?  Je wilt inzicht krijgen in deze klassieke taal en de moeder van vele talen door ze spraakkundig te ontleden?  Kies dan voor de optie Klassieke Talen - Latijn.

Wetenschappen-engineering

Je bent onderzoekend?  Je vraagt je af welke kracht nodig is om een raket de hoogte in te schieten?  Je bent niet vies van een ingewikkelde wiskundige berekening?  Je wilt de kleinste zaken uitvergroten met een microscoop?  Mens, dier, milieu en gezondheid interesseren je?  Je labojas hangt al klaar!

Moderne talen

Je houdt van de schoonheid van taal?  Je kunt je expressief uiten?  Een gedicht is voor jou meer dan een gekunsteld stukje tekst?  Je deinst er niet voor terug om via Skype een babbeltje te slaan met een leeftijdsgenoot uit Frankrijk, Schotland, Senegal of Australië?  Dan past de optie Moderne Talen voor jou als gegoten.

Marketing - ondernemen

Je ziet het wel zitten om een handel op te starten?  De wereld van economie, geld, boekhouding en reclamecampagnes interesseren je?  Je bent mondig genoeg om je product te verkopen?  Jonge ondernemers kiezen voor deze extra lesuren!

Zorg

Je houdt meer van de zachte aanpak?  Je bent sociaal, vriendelijk en je helpt de mensen graag?  Beetje koken, beetje verzorgen, beetje oppeppen, ... Jij bent de steun en toeverlaat van iedereen!

Techniek

Met enkele materialen afgewerkte producten maken?  Weten hoe een elektriciteitscentrale werkt?  Zelf een lamp doen branden met een eenvoudige schakeling?  Technische kennis komt altijd van pas!

Sport

Je wilt kennismaken met diverse sporttakken?  Je houdt  ervan je af en toe eens flink in het zweet te werken?  Fair-play en fysieke inzet zijn echt iets voor jou?  Kies dan voor de optie Sport!

Kunst

Heb jij een artistieke roeping?  Hou je van muziek, drama en beeldend werken?  Technische voorkennis is niet noodzakelijk, passie voor kunst en tekenen wel.  Met een volgehouden inzet en motivatie zet je je artistieke persoonlijkheid op scherp in de optie kunst.

Folder 1A 2020-2021: pdf bestandFolder 1A 2020 2021 (2.11 MB)