#blijfinuwkot - update 4 mei

  • 21 maart 2020

Beste ouders, 

Beste leerlingen, 

 

We hopen dat het met jullie allen goed gaat, dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat jullie toch nog wat hebben kunnen genieten van deze bizarre vakantie.  

 

Pre-teaching (nieuwe leerstof) vanaf maandag 27/04 

Vanaf 27/04 gingen de lessen weer van start.   Jammer genoeg niet gewoon op school, maar wel nog steeds vanop afstand.  Zoals net voor de vakantie aangekondigd krijgen leerlingen opdrachten voor de volgende lesweek op de wiki. Let goed op de wiki, want daar zullen meer lessen met nieuwe leerstof worden gepland via livesessies op smartschool. Zorg dat je goed weet wanneer de les doorgaat en wees aanwezig.  De opdrachten vind je terug in de coronamappen per vak.  Probeer ook hier aandacht te hebben voor de deadlines.   De leerkrachten proberen het voor iedereen haalbaar te houden, maar sowieso moet er een inspanning geleverd worden.  Dit zou ook zo zijn moesten de scholen gewoon open zijn.   

De werkwijze blijft dus zoals de week voor de vakantie: wiki met een overzicht van alle lessen en opdrachten met een verwijzing naar de coronamappen per vak met de opdrachten.  De leerkrachten zullen ook het snelst bereikt worden elke schooldag via smartschool tussen 10 en 12 uur.

docx bestandPlanner coronaweek 2 en 3.docx (12 kB)

Enkele vaak gestelde vragen

Wij hebben veel gestelde vragen i.v.m. corona en school gebundeld op Smartschool.  Je vindt die terug via  de startpagina van smartschool of via volgende link                     

  • Hoe installeer ik office/Word via de schoollicentie?
  • Wat is corona en welke maatregelen gelden er?
  • Hoe begeleid je best huiswerk?
  • Hoe kan ik taken opzoeken en uploaden?
  • ...

Bij vragen ivm onduidelijkheid of indienen taken/opdrachten raden wij aan contact op te nemen met de vakleerkracht(en).

Heb je geen toegang tot internet/pc thuis, neem zo snel mogelijk contact op met de school: via campus Groenestraat: 051272770 of campus Tant: 051226239 (8u30-16u20).

 

Heropstart lessen

Vanaf 15 mei starten de laatstejaars met een aantal lesdagen per week. Check zeker Smartschool en onze sociale media om meer informatie te krijgen.

 

Veel succes de komende weken.  Ook aan de ouders om hun kinderen te blijven ondersteunen in deze voor iedereen uitzonderlijke omstandigheden.   Probeer structuur te blijven bieden met vaste tijdstippen van slapengaan en opstaan, van werken en ontspanning.   Dank hiervoor en hou het vooral gezond en veilig.

Met vriendelijke groeten,

Het directieteam