Crossfit @ MSKA Roeselare

MSKA Roeselare: eerste school in België met CrossFit-certificaat

Crossfit is een kracht- en conditieprogramma dat verschillende stijlen samenbrengt in één training. Zo worden het beste uit gymnastiek, gewichtheffen, atletiek en allerlei vormen van duurtraining met elkaar gecombineerd.  De trainingen zijn zeer gevarieerd en de functionele bewegingen worden in hoge intensiteit uitgevoerd.
Door deze grote variatie aan bewegingen verbeteren alle 10 zones van de fitnesstraining.

Deze 10 fitnesszones zijn:

  1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
  2. Energieverbruik
  3. Kracht
  4. Flexibiliteit
  5. Arbeidsvermogen
  6. Snelheid
  7. Coördinatie
  8. Behendigheid
  9. Evenwicht
  10. Nauwkeurigheid

Bij CrossFit komen al deze punten aan bod, de specialisatie zit erin om niet te specialiseren. Eenzijdige ontwikkeling van een of enkele van deze punten wordt vroeg of laat altijd afgestraft.
Met behulp van CrossFit willen we een zo breed en algemeen mogelijke fitness ontwikkelen, die onze leerlingen moet voorbereiden op eender welke taak die hen staat te wachten.

CrossFit op MSKA Roeselare

crossfitlogo

Als sportschool vinden we het uiterst belangrijk om onze leerlingen een gezonde en fitte levensstijl aan te leren. Onze tieners profiteren niet alleen van de verbetering van hun gezondheid en fitheid maar ook van de extra voordelen die CrossFit bijbrengt.   Wetenschappelijk onderzoek heeft reeds aangetoond dat  bij het beoefenen van CrossFit  naast het verbeteren van de gezondheid en fitheid ook nog volgende extra voordelen biedt: betere schoolprestaties, gezonde zelfzekerheid, minder dropouts, aanleren van belangrijke sociale vaardigheden, …

Wereldwijd hebben slechts 164 scholen en universiteiten het Crossfit-certificaat mogen  ontvangen, waarvan 14 in Europa.  MSKA Roeselare is de eerste (en momenteel dus de enige) school in België die dit certificaat mocht in ontvangst nemen.  Dit uniek gegeven is mede mogelijk gemaakt dankzij de gedrevenheid van LO-leerkracht en CrossFit trainer Ansje Coart en de goede samenwerking met CrossFit Roeselare waarin de leerlingen hun trainingen kunnen afleggen.

 

crossfit1 crossfit2

 

crossfit3