De Wieleracademie

wieleracademie

 

Over de opleiding

De combinatie school en wielrennen is niet altijd eenvoudig.  Studeren, taken maken en trainen slorpen veel tijd op.  Daarom investeert MSKA Roeselare in 'De Wieleracademie'.  Leerlingen-renners worden begeleid om zowel op studiegebied als op wielergebied optimaal te kunnen presteren.  ‘De Wieleracademie’ is combineerbaar met niet minder dan 30 studierichtingen, gaande van houtbewerking, over bakkerij en beeldende vorming tot Latijn en wetenschappen, wiskunde en economie.  Dit maakt ons uniek! 
  ba20278a-d345-49c8-bc77-ef4879e11ef7.png 

Ons aanbod

 • Volwaardige middelbare opleiding in ASO, TSO, BSO of KSO
 • Fun-traject in de eerste graad (fundamentals)
 • Compete of Perform-traject vanaf de tweede graad 
 • Intense individuele begeleiding op studiegebied
 • Persoonlijke coaching en wekelijkse trainingsschema’s
 • Voeding, fietspositionering, materiaalonderhoud, …
 • Diverse wielerdisciplines: weg, veld, piste, bmx, waarna specialisatie
 • Professioneel opgeleide trainers: Klaas Vankersschaever, Arne Wallays, Grace Verbeke
 • Vlotte communicatie met de eigen club
 • Visiedeling en geregeld overleg met Topsportschool Gent
 • Ondersteuning door Cycling Vlaanderen
 • Meisjes welkom! Medewerking zij-aan-zij project Cycling Vlaanderen
 • Internaat is mogelijk
 • Unieke locaties:             
  • Wielerpiste Defraeye-Sercu (officiële UCI-piste)
  • Wielerpiste STAB Roubaix
  • Cyclo-cross parcours op schooldomein en op Schiervelde
  • Bmx-piste Gits

aa448df5-f55f-4a54-ae88-2d8497b744d3.jpg
Peter en meter van ‘De Wieleracademie’: Jelle Wallays (Cofidis) en Julie Vandevelde (Jumbo-Visma)

ce5139a7-399d-42d4-8747-8db3a99b741b.jpg   

Jelle Wallays is peter van ons wielerproject. Jelle heeft ondertussen al wat ervaring in het profpeloton. Met winst in Dwars door Vlaanderen, Parijs-Tours en een etappe in de Ronde van Spanje heeft hij toch al enkele mooie overwinningen op zijn palmares. Hij heeft een boontje voor de jeugdige wielrenners en wil zich 100% inzetten om de jongeren plezier te doen beleven op de fiets.

 

    

 

 

J802d722d-63d0-4dfd-84ea-154b34b3319d.jpgulie Van de Velde werd met veel goesting de meter van 'De Wieleracademie'. Met een diploma kinesitherapie draagt ze de ontwikkeling in de breedte een warm hart toe. Julie leverde al knappe prestaties in verschillende wedstrijden en wist een knappe ereplaats weg te kapen in Strade Bianche! Ze wil onze renners bijstaan met raad en daad en neemt deel aan enkele trainingen.

 

 

Concrete info over de Wieleracademie

Team ‘De Wieleracademie’ ziet ernaar uit u te mogen begroeten.

 

wieleracademie team
Testimonial van een ouder

Twijfel je nog om je in te schrijven aan 'de wieleracademie'? Lees dan zeker eens onderstaande testimonial van een ouder: 

'Voor mijn zoon was het een evidentie dat hij in het eerste middelbaar naar MSKA Roeselare zou gaan waar hij optie wieleracademie kon volgen. Maar voor ons was dit niet zo. De verbinding is niet ideaal, zonder vrienden in een nieuwe omgeving en van het lager overschakelen naar het middelbaar, optie wieleracademie.'

'Hij had ons overtuigd om naar de infoavond te gaan van de wieleracademie van MSKA. Het was een zeer interessante infoavond en het zette ons toch aan tot nadenken. Wat wil mijn kind? Wat kan mijn kind? waar zou hij gelukkig zijn…'

'Ook zijn we nog naar de algemene infoavond geweest in de school. Ik had onmiddellijk een goed gevoel bij de school, de directeur en de leerkrachten. We wisten dat het voor hem niet gemakkelijk ging zijn in het middelbaar. Hij heeft het niet altijd gemakkelijk met het werken en studeren voor school. Ik heb het gevoel dat hij goed begeleid wordt in school om het beste van zichzelf te geven voor zijn schoolwerk. Dit komt volgens mij ook deels doordat hij enkele uren in de week kan doen wat hij het liefste doet. Met zijn fiets rijden.'

'Hij kijkt uit naar de lesuren wieleracademie, maar er wordt voldoende gehamerd dat ze goede resultaten dienen neer te zetten voor hun schoolwerk waardoor hij gemotiveerd is om voor school iets te blijven doen. 
In de wieleracademie leert hij alles omtrent wielrennen, maar daarnaast leert hij ook een aantal belangrijke zaken zoals: doorzetten ook wanneer het lastig is, te vechten voor wat hij wil, orde en netheid op je gerief, stiptheid, gedrevenheid, behulpzaamheid, respect voor elkaar,… allemaal zaken die ook naast de sport belangrijk zijn in het leven. We zijn nu al een heel eind ver in het eerste middelbaar en ik moet zeggen: mijn kind ziet er GELUKKIG uit!'

- Lieselot Pintelon-

wieler
logo wieler
Meter Julie Vandevelde
julie
Peter Jelle Wallays
jelle

Jelle Wallays: "Het project spreekt me vooral aan omdat ik besef hoe belangrijk jeugdopleiding is. Ik heb zelf het geluk gehad een uitstekende jeugdopleiding te doorlopen. Zonder die begeleiding had ik nooit dezelfde carrière uitgebouwd. De ondersteuning in 'De Wieleracademie' lijkt mij een garantie op optimale ontwikkeling. Hoe ver dat een individuele renner het uiteindelijk brengt, dat weet niemand. Maar bij 'De Wieleracademie' worden alle kansen aangeboden om het maximale uit hun kunnen te halen. Niet alleen de intensiteit van de begeleiding is uniek, ook de expertise van de opleiders is van het hoogste niveau. "