Digisprong

“Van achterstand naar voorsprong” 

De Vlaamse Regering grijpt de corona-crisis aan om de toekomst te veranderen. Digitalisering blijft wel een middel en is geen doel op zich. Het is een middel om ICT-competenties bij de leerlingen te bereiken én om het onderwijsproces te ondersteunen. Digitale middelen bieden zo extra kansen en ondersteuning voor kwetsbare leerlingen en meer uitdaging voor sterke leerlingen. 

MSKA Roeselare voorziet voor elke leerling een laptop op school. Deze blijven op school en worden gebruikt tijdens de lessen. Dit aanbod is volledig GRATIS. 

De school biedt aan elke leerling de kans om tijdens de studie/coaching te werken op een laptop.

Wegens  grote tekorten op de laptopmarkt kan er geen laptop via school aangekocht worden. Je dient dus zelf via de reguliere verkoopskanalen een laptop te kopen.  

KSO architecturale en Graphic Design

In de richtingen KSO architecturale en Graphic Design is het noodzakelijk dat de leerlingen ook na de lesuren kunnen verder werken aan taken in specifieke programma’s. Dit kan op een eigen laptop/pc, indien deze voldoet aan de voorwaarden die in de bundel omschreven staan.

Lees dus zeker aandachtig de bundel die je ontvangt bij de aanvang van het schooljaar. pdf bestandKlik hier om meer te weten over de eisen van de laptop. (145 kB) 
Ook hier zullen er aangepaste laptops op school ter beschikking staan.

Ouders/verantwoordelijken van de leerlingen op Campus Tant

Aan de ouders/verantwoordelijken van de leerlingen op Campus Tant vragen wij echter ook om thuis een digitaal middel te voorzien (laptop, vaste pc) waarmee de leerlingen vlot toegang hebben tot smartschool, taken kunnen uploaden, digitale ondersteuning kunnen krijgen, enz…

De plaats van aankoop is volgens eigen keuze. Wij willen u zeker helpen als u technische vragen zou hebben bij deze aankoop.

problemen ICT
digisprong