Elektrische installatietechnieken

Voor wie is deze opleiding ?

Je bent op zoek naar een goed evenwicht tussen theorie en praktijk.  Je bent geboeid door techniek en de snel evoluerende technische innovaties. Je hart ligt bij machines, computers en robots. Je denkt eraan om nog een jaar secundair-na-secundair te volgen. Je hebt interesse in verdere studies aan een hogeschool.

Wat houdt deze opleiding in ?

Binnen deze opleiding krijg je een technisch-theoretische vorming op zowel mechanisch als elektrisch vlak. Je wordt opgeleid tot een technicus die met de meest moderne apparatuur en technieken vertrouwd is. Programmeren en werken met computergestuurde systemen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je ontwikkeld de nodige vaardigheden m.b.t. mechanische processen en automatiseringen.

Wat na deze opleiding ?

Hoger onderwijs ligt zeker binnen je mogelijkheden na het volgen van deze opleiding. Binnen de bachelor opleiding in de elektromechanica, zijn er de opties elektromechanica, bedrijfsmechanica, klimatisatie, meet- en regeltechnieken, onderhoudstechnieken, mechanica, … Ook de lerarenopleiding ligt binnen je mogelijkheden. Op de arbeidsmarkt is er een grote vraag naar technisch opgeleide arbeidskrachten.  In de bedrijfswereld kan je terecht als tekenaar, onderhoudstechnicus, laboratoriumtechnicus, meet- en regeltechnicus, operateur, … Ook vertegenwoordiger voor de verkoop van machines, materialen en gereedschappen is een optie.

Lessentabel: pdf bestandLessentabel 2de graad TSO ET en 3de graad TSO EI.pdf (427 kB)

 

elek4 

elek3 elek2

elek1