Optie Voetbal op school

School en sport

MSKA Roeselare profileert zich reeds geruime tijd als sportieve school. Zo krijgen onze leerlingen o.a. de mogelijkheid extra uren sport en lichamelijke opvoeding te volgen. Ook de dit schooljaar van start gegane optie wielrennen op school blijkt meteen een schot in de roos. De beslissing om volgend schooljaar te beginnen met een optie voetbal op school is een logisch vervolg op dit verhaal.

Vooreerst is er de reeds aanwezige link tussen onze school en het voetbal. Leerlingen uit de studierichting Maatschappelijke Veiligheid helpen mee met het organiseren van de veiligheid tijdens de wedstrijden van diverse eerste- en tweedeklassers en van de nationale ploeg. Het spreekt voor zich dat hierbij door de jaren heen een uitgebreid netwerk van contacten werd opgebouwd bij deze clubs. Binnen dit kader gaan we met KSV Roeselare een duurzame samenwerking aan om de optie voetbal op school volledig en kwalitatief te ontwikkelen.

De folder van de optie voetbal is terug te vinden via volgende link: pdf bestandoptie voetbal 2020-2021 (2.83 MB)

Voetbal en studeren

De school biedt haar leerlingen de kans om 2 of 4 uren per week voor het vak voetbal te kiezen. Wie de richting TSO LO en Sport volgt kan 6uur per week voetballen. Dit naast voltijds, regulier onderwijs.            Wie bij ons afstudeert, behaalt dus een volwaardig diploma secundair onderwijs. Dit betekent dat onze leerlingen voldoende gewapend zijn om hogere studies aan te vatten of klaar zijn voor de arbeidsmarkt, naargelang de gekozen studierichting in ASO, TSO of BSO. Een diploma behalen komt op de eerste plaats! Naast deze 2 of 4 uren, zullen geregeld ook workshops worden georganiseerd, begeleid door professionals uit de voetbalwereld.

Nadruk op techniek

Wij willen jongeren de kans geven om alle aspecten van het voetbal grondig te leren kennen en daarin progressie te maken. Wij focussen ons vooral op de technische vaardigheden maar besteden ook voldoende aandacht aan het lichamelijke aspect van het voetbal (kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie). Door het spelen van wedstrijdvormen, oefenvormen, evaluatiemomenten via dribbel- en jonglagetesten, werken wij ondersteunend voor de voetbalclubs. MSKA Roeselare heeft de bedoeling om naast het behalen van een diploma, wat zoals vermeld prioritair is, van elke speler in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling een betere voetballer te maken. De trainingen zelf worden gegeven door ervaren, gediplomeerde trainers (UEFA).

Onze doelstellingen

  •  Leerlingen plezier doen beleven in voetbal
  • Het ontwikkelen van een sportieve en gezonde levensstijl
  • Het ontwikkelen van een algemene fysieke fitheid
  • Vervolmaking in de technische vaardigheden van het voetbal
  • Het ontwikkelen van een respectvolle attitude

Voor wie?

De optie wordt volgend schooljaar aangeboden in de eerste en tweede graad. Naarmate dit verder groeit zal dit vanzelfsprekend ook aangeboden worden in de hogere jaren. Voor alle jaren is een aansluiting bij een voetbalclub met officieel stamnummer vereist. Voor niet-aangesloten leerlingen zullen door de school sporttechnische testen georganiseerd worden. Deze testen moeten dan uitsluitsel geven over een eventuele toelating.

KSV Roeselare

De aanwezigheid en de nabijheid van een club met ambitie, heeft er voor gezorgd dat de school een uniek en duurzaam samenwerkingsverband wist aan te gaan met KSV Roeselare. Deze laatste stelt namelijk infrastructuur en accommodatie ter beschikking van onze leerlingen. Op deze manier kunnen de lessen steeds doorgaan in optimale omstandigheden, en verankert KSV Roeselare zich nog meer in de stad, in de gemeenschap en in het schoolgebeuren.

Internaat

Voor leerlingen die van verderaf komen, is er de mogelijkheid om te verblijven op ons internaat (met voetbalveld!) dat gelegen is op campus Groenestraat.

Kledij

Onze voetballers zullen voor de lessen voetbal een kwaliteitsvolle uitrusting dragen in de kleuren van de school.

Nog vragen? Mail naar voetbal@mskaroeselare.be