Gelijke Onderwijs Kansen

MSKA Roeselare maakt er een prioriteit van om te werken aan sociale mobiliteit bij leerlingen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het behalen van getuigschriften, diploma’s en attesten noodzakelijk is om een zinvolle en zelfredzame plaats te verwerven in de maatschappij. Voor kansarme leerlingen is dit dé sleutel voor hun toekomst.

Binnen het GOK-beleid focussen wij ons op doorstroming en oriëntering van onze leerlingen en taalvaardigheid. Door verschillende acties proberen wij ook de participatie van leerlingen en ouders te verhogen.

We proberen deze acties zo goed mogelijk te integreren binnen het schoolbeleid, zodat ze ten goede komen aan alle leerlingen.

We doen dit onder andere door coaching/studiebegeleiding na de lesuren, door het kostenbeleid van de school onder de loep te nemen en betalingsproblemen op te volgen, door ondersteuning te bieden bij het invullen van aanvragen studietoelage en andere documenten, door de ondersteuning van de taalcoach, door een goede samenwerking met de vervolgcoach, door schoolloopbaanbegeleiding, huisbezoeken, onderhouden sociaal netwerk in de regio, ….

Een erg gevarieerd takenpakket dus, dat altijd verrijkend en uitdagend blijkt.

Op onze campus is er ook een vervolgschoolcoach aanwezig. Zij is de brugpersoon voor ex-okan leerlingen op onze school en zorgt voor een intensieve begeleiding en de ondersteuning van zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Hebt u vragen over de GOK of VSC op onze school ? Neem dan gerust contact op met de school.

 

gok

 

Hebt u vragen over de GOK-werking op onze school? Neem dan gerust contact op met:

Campus Groenestraat:

Cindy Jonckheere (GOK)

+32 (0)51 27 27 70

cindy.jonckheere@mskaroeselare.be

Christelle Sartrys (Vervolgschoolcoach)

+32 (0)51 27 27 70

christelle.sartrys@mskaroeselare.be

Campus Tant :

Joke Verduyn

+32 (0)51 22 62 39

Joke.verduyn@mskaroeselare.be

Julie Jacobs

+32 (0)51 22 62 39

julie.jacobs@mskaroeselare.be

Stephanie Verhaert

stephanie@okanscholen.be

Tine Staelens

tine@okanscholen.be