Brood- en banketbakkerij en confiserie

Voor wie is deze opleiding ?

Je droomt ervan om bakker, banketbakker of chocolatier te worden.  Je bakt graag, verwent mensen graag met allerlei lekkers en beschikt over een grote dosis creativiteit.

Wat houdt deze opleiding in ?

Als enige school in Zuid West-Vlaanderen bieden wij je een volledige bakkersopleiding aan. Het lerarenteam werkt heel praktijkgericht en leert je de fijne knepen van het vak. Je werkt met hedendaagse en hoogwaardige apparatuur.  Tijdens de opleiding leer je de verschillende producten en machines kennen die gebruikt worden in een bakkerij. Je leert op een verantwoorde en hygiënische manier verschillende soorten brood, taart en gebak, suikerstukjes, ijs en marsepeinfiguurtjes maken. Je maakt kennis met de vakterminologie en gebruikte basisgrondstoffen, degen en bewerkingen. In de derde graad worden basistechnieken verder ingeoefend zodat je zelfstandiger kan werken met grotere trefzekerheid. Ook chocoladebewerking staat op het programma.

Wat na deze opleiding ?

Afgestudeerden van de derde graad kunnen tewerkgesteld worden als bakker, banketbakker of in industriële brood- en banketbakkerijen. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar brood-en banketbakkerij en chocolaterie. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar het geeft je meteen ook een diploma hoger secundair onderwijs.  Met het getuigschrift bedrijfsbeheer, dat je kan behalen gedurende je opleiding, en het nodige doorzettingsvermogen kan je als zelfstandige je eigen bedrijf opstarten.

Lessentabel 3de graad: pdf bestand2de en 3de graad banketbakkerij.pdf (284 kB)

Lessentabel 7de jaar brood-en banketbakkerij en chocolaterie: pdf bestand7de jaar banketbakkerij - confisserie.pdf (279 kB)

 

bakkerij1

 

choco