Elektrische installaties

Voor wie is deze opleiding ?

Je voelt het kriebelen als er een elektrisch toestel stuk is. Je bent benieuwd hoe je elektrische apparaten kan onderhouden en herstellen.  Je wil alles leren over schakelkasten, bellen, zoemers en motoren. Je hebt een brede interesse voor elektriciteit en techniek.  Je wil een afdeling met spanning.

Wat houdt deze opleiding in ?

Deze opleiding is gericht op een praktische vorming. Je leert de belangrijkste symbolen die gebruikt worden in elektrische schema’s kennen, tekenen en begrijpen. Je leert fouten in schema’s opzoeken. Je leert draad trekken, kabels plaatsen, elektrische storingen oplossen en toestellen aansluiten.  Je leert elektrische installaties monteren en je verwerft inzicht in het preventief onderhoud van gereedschappen en installaties. Vanaf de derde graad komen aspecten als relais schakelingen, automatisatie, domotica toepassingen en PLC-sturingen uitgebreid aan bod.

Wat na deze opleiding ?

Na deze opleiding kan je aan de slag als installlatie- of bedradingsmonteur of als onderhoudsmedewerker of installateur van elektrische installaties. Ook alarm-, koel- en podiumtechnieken behoren tot de toekomstmogelijkheden. Aansluitend op het zesde jaar kan je bij ons het zevende specialisatiejaar industriële elekriciteit volgen. Dat verhoogt niet alleen je kansen op een betere job, maar het geeft je meteen ook een diploma hoger secundair onderwijs.  Met het getuigschrift bedrijfsbeheer, dat je kan behalen gedurende je opleiding, en het nodige doorzettingsvermogen kan je als zelfstandige je eigen bedrijf opstarten.

Lessentabel 3de graad: pdf bestand2de en 3de graad BSO Elektrische Installaties.pdf (311 kB)

Lessentabel 7de jaar: pdf bestand7de Specialisatiejaar BSO Industriële Elektriciteit.pdf (276 kB)

 

elek1

 

elek4