Eerste graad B-stroom

Full option menu: B-stroom

Voor wie is deze opleiding ?

Je talenten situeren zich meer op het praktische domein. Naast het aanleren van een goede basis, steek je graag de handen uit de mouwen. Je hebt creatieve ideeën en vaardige vingers. Je leert het liefst door dingen te doen. Je wil goed voorbereid zijn op degelijk beroepsonderwijs.

 

1B

Wat houdt deze opleiding in?

Naast een degelijke algemene vorming geniet je van een brede en gevarieerde praktische opleiding. Binnen de lessen techniek maak je kennis met verschillende beroepsvakken. Je maakt werkstukjes met verschillende grondstoffen en materialen. De theorie wordt rechtstreeks aan de praktijk gekoppeld. Ook hier is er een ‘Full Option Menu’ beschikbaar.   Het basispakket bestaat uit 30 lesuren.  

Daarnaast kies je voor 4 uur wielrennen, voetbal, dans of voor 3 uur talentontwikkeling.

lessentabel 1B 2020 2021

 ‘Full Option Menu in 1B’ beschikbaar.  

Het basispakket van vakken bestaat uit 30 lesuren. Dit is de algemene vorming voor alle leerlingen.

Daarnaast kies je voor (meer uitleg onderaan deze webpagina of in de folders):

  • 4 uur optie dans OF
  • 2 uur talentontwikkeling OF
  • De Dansacademie, De Voetbalacademie of De Wieleracademie (toelating onder voorwaarden, meer info: De Sportacademies)

Folder 1B met keuzevak volgens interesse: pdf bestandfolder 1B 2020 2021 (2.63 MB)

 

2B

In het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar kies je één van de volgende beroepenvelden :

  • STEM-technieken
  • Maatschappij & welzijn
  • Voeding-horeca
  • Sport

Een basisoptie voor jouw talent?

Je kiest een basisoptie dat past bij jouw talenten, vaardigheden en interesses. Iedere basisoptie bereidt voor op een verdere opleiding in het beroepsvoorbereidend leerjaar.

basisopties 2B

In het beroepssecundair onderwijs ligt het accent meer op de praktijk dan op de theorie. Je wordt voorbereid op de uitoefening van een beroep. Je doet zelf, probeert zelf en krijgt zo de nodige ervaring

Link naar overzicht studierichtingen 2de graad BSO schooljaar 2020-2021: Campus Groenestraat BSO / Se-n-Se

Folder 2B met basisopties:  pdf bestandfolder 2B 2020 2021 (1.67 MB)

 

Keuze uit 4 interessevelden: Vul je basisvakken aan met je interesses en talenten

 

 

  • Talentontwikkeling

Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je? Als je kiest voor het extra vak Talentontwikkeling kom je het allemaal te weten! Ontwikkeling van burgerzin staat hierbij centraal.

- Burgerzin Onderwijs

is gericht op wat je moet kennen en kunnen. En dat is goed. Maar nog beter is als er ook aandacht is voor wie jij bent. Waar jij uitgesproken goed in bent. Hoe je overkomt op anderen. Weten wie je bent (je persoonlijkheid) en wat je wilt bereiken in je leven (je motivatie) zijn belangrijke voorspellers van een succesvolle toekomst, zoals de kans op een baan, het loon dat iemand verdient en het aantal jaren dat wordt geïnvesteerd in (bij)scholing. MSKA Roeselare wil je hierbij helpen door het aanbieden van een extra keuzevak ‘Burgerzin’. In deze lessen worden enkele basisbegrippen en instrumenten aangeleerd waarmee jij je kernkwaliteiten versterkt.

- Leer strategisch denken

In onze maatschappij is het belangrijk dat je van aanpakken weet. Hoe los je bepaalde situaties op, zowel op school als in het dagelijks leven? Hoe ga je om met geld? Hoe pak je zaken efficiënt aan? In dit extra keuzevak krijg je dus eigenlijk lessen voor het leven.

- Proeven van concrete praktijkervaringen

In elke school wordt op het eind van het 1ste leerjaar aan je gevraagd in welke richting je verder wil gaan. Maar hoe maak je zo’n keuze als je niet alle mogelijkheden kent? Dat vindt MSKA Roeselare ook. Daarom krijg je hier de kans om gedurende tien weken te proeven van de verschillende beroepsmogelijkheden. Vier uur per week doe je ervaring op in het werkveld. Je krijgt dus les in de werkplaatsen waar je vanaf de tweede graad permanent aan de slag zal gaan. Die aanpak is uniek in de regio.