Basismechanica

Voor wie is deze opleiding ?

Je hebt interesse in de wereld van auto’s, bromfiets, fietsen en de metaalnijverheid. Je houdt van auto’s, motoren en denkt dat werken in een carrosseriebedrijf iets voor jou is. Je steekt graag de handen uit de mouwen en schuwt zwaar werk niet.

Wat houdt deze opleiding in ?

Basismechanica is een zeer praktische beroepsopleiding. Basistechnieken zoals boren, zagen, draaien en slijpen worden ingeoefend. Ook vaardigheden als lassen, plooien, plaatbewerking, … worden getraind. Je leert al doende de gereedschappen en machines kennen en onderhouden. Je leert een fiets en bromfiets (de)monteren, remmen vervangen, … Je leert de elektrische installatie van de auto kennen en het voertuig te onderhouden. Je leert carrosserieonderdelen (de)monteren, vervangen en bewerken.

In de derde graad leer je in de afdeling carrosserie de fijne knepen van het vak. In de moderne spuitcabine leer je de beschadigde auto’s omtoveren tot bijna nieuwe bolides. Je verfijnt verder je vaardigheden in het bewerken van de carrosserie en het onderhoud van wagens. De school schenkt tevens heel wat aandacht aan stages en werkplekleren.

Lessentabel: pdf bestandLessentabel 2de graad BSO Basismechanica en 3de graad BSO Carrosserie.pdf (413 kB)

 

Carroserie spuiten