Verzorging-Voeding

Verzorging-voeding

Voor wie is deze opleiding ?

Je bent sociaal vaardig en vlot in de omgang. Je hebt een passie voor mensen en je bent hulpvaardig.  Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en belangstelling voor het dagelijks leven van gezonde, maar ook van zieke mensen.

Wat houdt deze opleiding in ?

In de tweede graad leer je vooral veel over huishouding : gezonde, evenwichte en eenvoudige maaltijden bereiden; het onderhouden van kleding en textiel. Je leert over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg. In het vak woon- en leefomgeving wordt de woning volgens de juiste methode gereinigd en elk seizoen voorzien van passende decoraties. Persoonlijke en algemene hygiëne wordt uitgelegd en het uitvoeren van eerste hulp en kinderverzorging in een thuissituatie wordt aangeleerd.

In de derde graad komt vooral het sociale, pedagogische en verzorgende aspect aan bod. Het werken in team en het creatief nadenken staan centraal, vooral tijdens de blokstages.

Ontdek meer informatie (leerdoelen, lessentabel, ...) over deze opleiding in de folder van de opleiding verzorging: pdf bestandFolder verzorging (1.85 MB)

 

Verzorging2

 

Verzorging1