Campus Tant ASO/TSO/KSO

Geïntegreerde werkperiode (GWP)

Op Campus Tant gaat er elk jaar een geïntegreerde werkperiode door. Deze kan intern gebeuren (op school, in de buurt, zonder overnachting) of extern (met overnachting). De eerste graad blijft binnen de landsgrenzen. De tweede en derde graad deed reeds meerdaagse excursies naar Parijs, Barcelona, Praag, Wenen, …

Op Campus Groenestraat is er ook een geïntegreerde werkperiode. Meestal wordt er intern rond een vooraf bepaald thema gewerkt. Op initiatief van de leerkracht kan periodiek een externe gwp georganiseerd worden.

Schaken op school

De leerlingen kunnen in de eerste graad tijdens de les ‘strategisch denken’ leren schaken. Over de middag is er de mogelijkheid om het onderling tegen elkaar op te nemen op het schaakbord. Een leerkracht geeft tips en leert de basis aan de beginners. De voorbije jaren was Campus Tant reeds enkele keren het decor van het provinciaal kampioenschap schaken voor scholen.

 

schaken
STEM (science, technology, engineering, mathematics)

Campus Tant zet volop in op STEM. Reeds vanaf het eerste jaar kan er gekozen worden voor het interesseveld ‘engineering’. In de tweede graad kunnen de leerlingen die wetenschappen volgen voluit de kaart trekken van STEM door de richting wetenschappen met optie engineering te kiezen.

 

stem